Fernisering den 4. oktober 2008
Fra udstillingen i Gudenåhuset, Bjerringbro. - På endevæggen mine tre naturalistiske biller (provencebilleder), som var med på udstillingen.
Ord med på vejen fra fernisering den 4. oktobr 2008.
Ferniseringen i Gudenåhuset den 4. oktober, hvor også rakukunstner Jonna Jensen deltog blev åbnet af kunstforeningens formand Alice Andersen, som gav et par ord med på vejen, hvor hun bl.a. fremhævede min vægt på fascination af farver.
Ferniseringen var en god oplevelse og blev mere end velbesøgt med mellem 70 og 80 besøgende.
Her er uddrag fra dels avisomtale og dels de ord som jeg gav med på vejen ved åbningen af udstillingen:
Jeg har lige så længe jeg kan huske interesseret mig for maleriet. Specielt husker jeg fra min barndom søndagsturene, hvor vi ofte besøgte malerne, som dengang udstillede deres malerier op ad træerne i skovene. Det var jeg dybt facineret af. Jeg har tegnet lige så længe jeg kan huske.
I 1973/74 var jeg au pair pige i Paris og brugte da megen tid hos malerne på Place du Tertre ved Sacre Cæur.  - I min fritid forsøgte jeg mig også selv med portrættegning af min nærmeste familie.
Jeg blev også meget fascineret af Monets kæmpe malerier i L`Orangerie.

Jeg er nok en "blå" pige. Jeg elsker blåt. - Jeg er enægget tvilling og for at man kunne kende forskel på min søster og jeg blev jeg altid klædt i blåt og hun i rødt osv. - Og så skulle man jo tro, at jeg var blevet træt at denne farve, men dette er ingenlunde tilfældet.
Efter at have malet naturaliske billeder i en årrække startede jeg i 2000 med at male abstrakt og det var da også de blå farver, som fyldte meget. Men, siden da er det dog blevet til hele farvespektret, som jeg bevæger mig i, hvilket min udstilling også bærer præg af. - Jeg kan lide at udfordre mig selv med alle farver. På udstillingen kan man se flere billeder med rød/gyldne farver, men også den limegrønne har fundet vej i mange af mine billeder. Selvfølgelig ses også et uddrag af billeder med de blå farver og også billeder med mere dæmpede jordfarver. - Jeg bliver meget begejstret af efterårsfarver og vand, der med sine mange nuancer og gennemsigtighed har uanede muligheder.
På udstillingen ses også 3 naturalistiske billeder - mine "provencebilleder", som jeg kalder dem. - De er inspireret af mange sommerferier i Frankring. - Jeg kan fra tid til anden lide at male naturalistiske billeder - for at holde mig fast i - at jeg stadig "kan" dette, men lige så dejligt og sprudlende er det igen at vende tilbage til det abstrakte - for her kender jeg jo ikke facit, hvilket gør det mere spændende og udfordrende.

De blå farver er ikke altid fremherskende
Man kan jo ikke ligefrem påstå at jeg udelukkende maler i blå farver, selvom jeg har en speciel tilknytning til det blå, som fortalt ovenfor.
Her står jeg f.eks. foran malerier, jeg har malet for at imødekomme stuens øvrige indretning.